Jochem Oostendorp
Awareness in Motion
Praktijk voor lichaamsgerichte therapie en coaching

Burn-out

Ook jij kunt leren ontspannen!

Ondersteun het herstel van een burn-out

Een burn-out is het gevolg van een lange periode met spanning zonder voldoende ontspanning. Het is dus het gevolg van chronische stress en je manier van omgaan met stress moet veranderen. Anders dan bij overspanning is er geen energie meer. Je bent emotioneel en lichamelijk uitgeput. Om te herstellen moet er eerst rust in je hoofd en lichaam zijn. De Trager Approach werkt ondersteunend bij de psychologische behandeling van een burn-out. Door de principes van de Trager Approach toe te passen leer je ontspanning en rust ervaren. Het werken met het lichaam en het verhoogde lichaamsbewustzijn kan als basis dienen voor het weer opbouwen van (zelf)vertrouwen.


Ga staan met je voeten op schouderbreedte. Adem in door je neus en uit door je mond. Probeer je ademhaling niet te veranderen. Stel je voor dat je door je voeten in en uit ademt. Als je dit een tijdje gedaan hebt vergroot dan je adempauze, het moment tussen de in en uitademhalingen. Doe dit niet meer dan enkele minuten achter elkaar. Wel kun je deze oefening meerdere keren per dag doen.

Persoonlijke sessie

Jochem ontspant nek

Bevalt deze oefening je? Maak een afspraak en ervaar dat ook jouw klachten op een zachte manier te verhelpen zijn. Je leert spanning los te laten en te herkennen wanneer je deze opbouwt.

Verder