Jochem Oostendorp
Awareness in Motion
Praktijk voor lichaamsgerichte therapie en coaching

Herstel

Hoe zou het zijn geen last meer te hebben?

Door te ontspannen wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. Met het aanleren van nieuwe bewegingspatronen worden patronnen van spanning en stijfheid doorbroken. Je wordt bewogen op een manier die licht en comfortabel is en je leert eenvoudige oefeningen om die ontspanning zelf te ervaren.

Blessures

Bij blessures zie je vaak aanpassingen aan het bewegingspatroon als gevolg van pijn vermijding. Dit leidt weer tot klachten op andere plekken in het lichaam.

Verbeteren lichaamshouding

Nek, schouder en rugklachten zijn vaak het gevolg van een verkeerde houding. Door de aansturing van de spieren te veranderen wordt de houding verbeterd.

Neurologische aandoeningen

Zoals bijvoorbeeld Parkinson, MS, CVA, etc. Naast ontspanning wordt er gekeken waar er binnen jouw mogelijkheden ruimte is voor verbetering. Hierbij wordt de dialoog met je lichaam aangegaan. Dat kan leiden tot het verminderen van stijfheid, een beweging verbeteren, steviger staan, soepeler lopen, etc. Maar ook meer gevoel en aanwezigheid in je lichaam.

Wat ook als positief wordt ervaren is dat er met aandacht en zonder tijdsdruk met je gewerkt wordt.

Pijn reductie

Het verhogen van het lichaamsbewustzijn kan ook helpen als pijn reductie. Door je bewust te zijn van waar de pijn zich exact bevindt en waar geen pijn is kun je de uitstraling ervan verminderen. Dit kan bijvoorbeeld een migraine terug brengen tot één pijnlijk punt in plaats van een bonzend hoofd.

Enkele voorbeelden van klachten waarbij de Trager Approach ® wordt toegepast:

Persoonlijke sessie

Tijdens een persoonlijke sessie kun je leren je lichaam te ontspannen en verlichting van je klachten krijgen. Lees meer over een persoonlijke sessie voor ontspanning.

Verder


Groepsles

Naast persoonlijke sessies geef ik ook wekelijks een groepsles. Hierbij worden oefeningen gedaan om te leren ontspannen en het lichaamsbewustzijn te verhogen.

Verder


Anneke:

Voor het eerst ben ik hoopvol gestemd dat er een oplossing is voor mijn klacht (kaakklem).

Je hebt me een simpele oefening gegeven die ik dagelijks toepas en die helpt. Dat heb ik ook aan anderen laten weten die met hetzelfde probleem kampen.

Dank je wel!

Alma:

Ik ben naar Jochem toegegaan voor een kennismaking met de Trager Approach. Omdat Jochem vertelde dat 1 sessie al diepe ontspanning gaf, was mijn verwachting hooggespannen.

Toevallig was de sessie van het einde van een drukke en stressvolle werkweek. Ik voelde de stress daarom goed zitten in mijn lichaam. Vooral gespannen schouders.

Na de sessie was ik inderdaad volledig ontspannen. Ook de dagen erna heb ik deze ontspanning en rust gehouden (ondanks nog steeds drukke activiteiten).

Jochem hartelijk bedankt voor je kundige behandeling en achtergrondinfo over waarom deze benadering zo succesvol is , en dat heb ik nu ook zelf mogen ervaren.
Een absolute aanrader.

Verder