Jochem Oostendorp
Awareness in Motion
Praktijk voor lichaamsgerichte therapie en coaching

Ontspan

Ook jij kunt leren ontspannen!

Ontspanning

Dat langdurige stress schadelijk is voor je gezondheid is bekend. Maar in onze 24-uurs maatschappij is het, als je er gevoelig voor bent, haast onmogelijk geworden om geen stress te ervaren. Belangrijk is dan dat deze stress weer wordt afgebouwd. Lichamelijke ontspanning kan daar een belangrijke rol in spelen. Tijdens een Trager® behandeling zal door het licht en ritmisch bewegen van weefsels en ledematen het lichaam worden uitgenodigd te ontspannen. Je lichaam bouwt een nieuw referentiebeeld op van wat ontspannen is.

Door stress en verhoogde spierspanning ontstaan klachten. Goed leren ontspannen zorgt dan voor veel verlichting. Bijvoorbeeld bij hoofdpijn, migraine, spanningshoofdpijn, burn out, depressie, etc.

Bijkomend voordeel is dat het goed leren ontspannen ook een positief effect op de geest heeft. Het geeft vaak een gevoel van vrijheid en vreugde. Je leert ook te herkennen wanneer je spanning opbouwt zodat je er op dat moment wat mee kunt doen. Je leert simpele oefeningen waarmee je zelf leert ontspannen.

Enkele voorbeelden van klachten waarbij de Trager Approach ® wordt toegepast:

Tijdens een persoonlijke sessie kun je leren je lichaam te ontspannen en verlichting van je klachten krijgen. Lees meer over een persoonlijke sessie voor ontspanning.

Verder


Groepsles

Naast persoonlijke sessies geef ik ook wekelijks een groepsles. Hierbij worden oefeningen gedaan om te leren ontspannen en het lichaamsbewustzijn te verhogen.

Verder


Alma:

Ik ben naar Jochem toegegaan voor een kennismaking met de Trager Approach. Omdat Jochem vertelde dat 1 sessie al diepe ontspanning gaf, was mijn verwachting hooggespannen.

Toevallig was de sessie van het einde van een drukke en stressvolle werkweek. Ik voelde de stress daarom goed zitten in mijn lichaam. Vooral gespannen schouders.

Na de sessie was ik inderdaad volledig ontspannen. Ook de dagen erna heb ik deze ontspanning en rust gehouden (ondanks nog steeds drukke activiteiten).

Jochem hartelijk bedankt voor je kundige behandeling en achtergrondinfo over waarom deze benadering zo succesvol is , en dat heb ik nu ook zelf mogen ervaren.
Een absolute aanrader.

Ellen:

Jochem ontving mij in een prettige ruimte bij Centaurea

Na een intake liet Jochem me een aantal oefeningen doen ter verlichting van mijn blessures. Deze oefeningen voelden goed aan. Jochem hield hierbij goed rekening met mijn mogelijkheden.

Daarna mocht ik op de massagetafel plaatsnemen en maakte Jochem ruimte in gewrichten, en behandelde mijn benen, voeten, handen en rug.

Ik voelde daarna meer aanwezigheid in mijn lichaam en zou zo in slaap kunnen vallen. Aan het einde voelde ik een hele diepe aangename ontspanning in mijn lijf.

Trager was voor mij een heel prettige ervaring. Ik werd bewuster van mijn lichaamshouding en leerde hoe ik mijn lichaam minder hard voor me hoef te laten werken.
Kortom, diep ontspannend, ruimte makend, bewustmakend, loslatend.


Verder