Jochem Oostendorp
Awareness in Motion
Praktijk voor lichaamsgerichte therapie en coaching

Lichaamsgerichte therapie

Ontspannen
Sessie met cliënt.
© J. Oostendorp

Bij lichaamsgerichte therapie wordt gebruikt gemaakt van de zachte maar zeer effectieve aanpak van de Trager Approach.

Er wordt altijd begonnen met een intake. Hierbij wordt de doelstelling en de gekozen methodiek besproken. Ook is het van dat blessures, trauma’s en operaties uit het verleden gedeeld worden omdat deze vaak nog terug te vinden zijn in het lichaam. Bij een lichaamsgerichte sessie wordt er meestal ook op een behandeltafel gewerkt. De cliënt is daarbij gekleed in kleding waar doorheen kan worden gewerkt of ondergoed. Spijkerbroeken of kleding met kraag of capuchon zijn niet gewenst.

Er wordt gewerkt met zachte bewegingen die altijd binnen de grenzen van comfort en bewegingsruimte blijven. Er wordt dus niet gestretched en bij pijnlijke of beperkte gebieden word en niet ‘doorheen gedrukt’ maar wordt de bestaande ruimte vergroot door het lichaam die ruimte te laten ervaren en uit te nodigen om spierspanning los te laten.

De toepassing van de methoden van de Trager Approach zijn er op gericht door zachte ritmische bewegingen je spieren te leren zich te ontspannen en te leren herkennen wanneer er te veel spanning is. Ook worden er eenvoudige oefeningen aangeleerd waarbij door zacht en langzaam te bewegen het lichaam ander wordt gebruikt. Er wordt gestreefd naar licht, soepel en makkelijk bewegen. Er wordt hierdoor een nieuw referentiebeeld in je lichaam opgebouwd van wat ontspannen is. Het is effect is een blijvende ontspanning, activeren van het zelf herstellend vermogen en een dieper lichaamsbewustzijn.

Meer informatie over herstel bij specifieke klachten/aandoeningen hier.

Aan het eind wordt de sessie kort doorgesproken. Ondersteunende oefeningen voor thuis worden uitgelegd en wordt een vervolg sessie gepland.

Er wordt geen gebruik gemaakt van olie. De Trager Approach is niet verbonden met specifieke religie, alle religies zijn welkom.

Aanvoelen van de cliënt.
© J. Oostendorp

"Een uitstekende methode om geheel te ontspannen, in evenwicht te komen en een moment voor jezelf"
   Cees

"Heerlijke ontspannen ervaring. Druk v/d vingers was goed gedoseerd, net zachte kussentjes"
   Marjorie

"I bring my authentic person, inquering mind,my loving care, to everyone I meet"
   Feedback van de Level 2 groep, samengevat door Kate Rose

"Jochem voelt goed aan wat bij mij past"
   Patricia

"Indien mensen zouden twijfelen, zou ik zeker adviseren een keer een behandeling te laten doen"
   Michel


Locaties

Locaties: zie de Contact pagina.

In overleg ook op locatie bij de cliënt. Hierbij worden wel eisen gesteld aan de werkplek m.b.t. veiligheid, hygiëne en privacy. Afhankelijk van de reisafstand kunnen hier additionele kosten aan verbonden zijn.

Sessies vinden plaats in een therapeutische context.

Ook kan een sessie specifiek op het beoefenen van een bepaalde sport op de sport locatie plaatsvinden. De cliënt wordt dan begeleidt in het efficiënter maken van de beweging. Dit verbeterd de prestaties en verminderd de kans op blessures.

Privacy

Cliëntgegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld. Uitsluitend wanneer de cliënt hier toestemming voor geeft kunnen er gegevens met andere behandelaars worden uitgewisseld. De practitioner dient zich te houden aan de richtlijnen omtrent privacy en ethiek die gelden voor de leden van de landelijke Trager Approach® vereniging.

Of neem direct contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken

Contact

Uitgebreide ervaringen

Alma:

Ik ben naar Jochem toegegaan voor een kennismaking met de Trager Approach. Omdat Jochem vertelde dat 1 sessie al diepe ontspanning gaf, was mijn verwachting hooggespannen.

Toevallig was de sessie van het einde van een drukke en stressvolle werkweek. Ik voelde de stress daarom goed zitten in mijn lichaam. Vooral gespannen schouders.

Na de sessie was ik inderdaad volledig ontspannen. Ook de dagen erna heb ik deze ontspanning en rust gehouden (ondanks nog steeds drukke activiteiten).

Jochem hartelijk bedankt voor je kundige behandeling en achtergrondinfo over waarom deze benadering zo succesvol is , en dat heb ik nu ook zelf mogen ervaren.
Een absolute aanrader.

Ellen:

Jochem ontving mij in een prettige ruimte bij Centaurea

Na een intake liet Jochem me een aantal oefeningen doen ter verlichting van mijn blessures. Deze oefeningen voelden goed aan. Jochem hield hierbij goed rekening met mijn mogelijkheden.

Daarna mocht ik op de massagetafel plaatsnemen en maakte Jochem ruimte in gewrichten, en behandelde mijn benen, voeten, handen en rug.

Ik voelde daarna meer aanwezigheid in mijn lichaam en zou zo in slaap kunnen vallen. Aan het einde voelde ik een hele diepe aangename ontspanning in mijn lijf.

Trager was voor mij een heel prettige ervaring. Ik werd bewuster van mijn lichaamshouding en leerde hoe ik mijn lichaam minder hard voor me hoef te laten werken.
Kortom, diep ontspannend, ruimte makend, bewustmakend, loslatend.


Contact